Leo Rafolt Leo Rafolt

Leo Rafolt rođen je 13. prosinca 1979. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je komparativnu književnost i kroatistiku, završio doktorski studij komparativne književnosti i doktorirao 2006, s temom o europskom kontekstu stare dubrovačke tragičke dramaturgije. Usavršavao se na postdoktorskim stipendijama na Sveučilištu u Tokiju, Osaki, Sapporu i na pariškoj Sorbonne. 

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu radio je od 2003. do 2017, vodeći kolegije iz teorije i povijesti drame i kazališta te kolegije iz svjetske književnosti. Godine 2013. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu izabran je u zvanje izvanrednog profesora. Godine 2017. odlučuje se prijeći na Umjetničku akademiju u Osijeku, tamo pokreće program teatrologije i izvedbenih studija i trenutno vodi kolegije iz teorijske dramaturgije, dramatologije, novih teatrologija, transkulturalne dramaturgije i izvedbenih studija. 

Kao gostujući predavač boravio je na desetak europskih, američkih i azijskih sveučilišta. Sudjelovao je i na tridesetak domaćih i međunarodnih simpozija. U nekoliko navrata usavršavao se na inozemnim sveučilištima i znanstveno-istraživačkim institutima, ponajviše u Francuskoj i Japanu. Jedan je od urednika dvotomnog Leksikona Marina Držića (2009). Dugogodišnji je predavač na proseminarima Zagrebačke slavističke škole.

Napisao je više od stotinu članaka za niz enciklopedijskih i leksikonskih izdanja. Autor je većeg broja znanstvenih radova, prikaza i kritika te sljedećih knjiga: Melpomenine maske: fenomenologija žanra tragedije u dubrovačkom ranonovovjekovlju (2007), Odbrojavanje: antologija suvremene hrvatske drame (2007), Drugo lice drugosti: književnoantropološke studije (2009), Priučen na tumačenje: deset čitanja (2011) i Odbačeni predmet: između filologije i izvedbe (2017). 

Za svoj znanstveno-istraživački rad dobio je i Državnu nagradu za znanost (2008), Godišnju nagradu Filozofskog fakulteta u Zagrebu (2009) i Nagradu ''Judita'' (2009). 

Pin It
 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066