Skip to main content
zebrakom main

Druga strana rubikona

Druga strana rubikona
Podnaslov : Politička strategija Alije Izetbegovića

Opis

Miroslav Tuđman u svojoj knjizi "Druga strana Rubikona : Politička strategija Alije Izetbegovića" donosi građu za razumijevanje povijesnih prilika, odluka i događaja koji su oblikovali današnju BiH. Analiza motive i vrijednosti na kojima se temelji Izetbegovićeva politička filozofija, prikazuje strateške ciljeve kojima je težio te raščlanjuje njegove pojedine odluke, pa i uporabu vojne sile.
Autor smatra da je Izetbegovićeva politička strategija težila ostvarenju jasno definiranih ciljeva, kojima su zapreka bile velikosrpska politika i agresija, zahtjevi Hrvata za federalnim uređenjem BiH i međunarodna zajednica sa svojim mirovnim planovima i uvjetima koji nisu bili kompatibilni s ciljevima muslimanskoga vodstva.
Tuđman se bavi i motivima koji su doveli do muslimansko-hrvatskog sukoba i ciljevima koje je muslimanska politika namjeravala ostvariti ulazeći u sukob s HVO-om, kako bi, prema autorovim riječima, demontirala političku strukturu HVO-a, odnosno ukinula Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu.
"

Pin It

Info

Ime autora : Miroslav
Prezime autora : Tuđman
Izdavač : Hrvatska sveučilišna naklada
Godina izdanja : 2017
Grad : Zagreb

Zemlja : Hrvatska

Jezik : Croatian

Detalji

SKU : 15366
ISBN : 9789531693745
Izdanje : Prvo izdanje
Broj stranica : 443
Dimenzije : 24

Povezane knjige