Zvonimir Freivogel Zvonimir Freivogel

Dr. Zvonimir Freivogel rođenje 1955. u Zagrebu, gdje je poslije završene osnovne škole i Klasične gimnazije studirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i 1979. diplomirao. Iste godine dobio je radno mjesto u Njemačkoj, gdje još uvijek živi i radi, od 1981. u vlastitoj ordinaciji u Coburgu. Svoje slobodno vrijeme posvetio je proučavanju pomorske i mornaričke povijesti, posebice na Jadranu, a od 1991. objavio je niz knjiga i članaka s pomorskom tematikom u Njemačkoj, Hrvatskoj, Austriji, Italiji, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Češkoj, Rusiji i SAD-u. Član je pomorsko-povijesnih udruga u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Italiji te suradnik međunarodnih mornaričkih godišnjaka, poput „Jane's Fighting Ships", ,,Weyers Flottentaschenbuch" i „Combat Fleets of the VVorld". Surađuje i u razvoju međunarodnog Vojnog pomorskog muzeja „Gallerion" u Novigradu u Istri, član je međunarodnog uredničkog savjeta časopisa ,,VP" i „Husar", a sudjelovao je na nekoliko međunarodnih znanstvenih skupova s povijesnim i pomorskim temama u Puli, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066