Zrinka Blažević Zrinka Blažević

Zrinka Blažević rođena je 25. ožujka 1972. godine u Zagrebu.
Godine 1991. upisuje povijest i latinski jezik s rimskom književnošću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirala 1996. Iste godine upisuje poslijediplomski studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a magistarski rad pod naslovom "Croatia rediviva Pavla Rittera Vitezovića u suvremenom europskom kontekstu".
Magistarski rad "Ideološka koncepcija u djelima postkarlovačkog ciklusa Pavla Rittera Vitezovića (1652.-1713.)" obranila je 2001. godine.
Godine 2005. obranila je doktorsku disertaciju iz povijesti, također na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, na temu "Ilirski ideologem u 17. stoljeću: upotrebe, funkcije, značenja."
Od 1997. do 2001. godine zaposlena je kao mlađi asistent na Hrvatskom institutu za povijest na projektu "Hrvatska latinistička historiografija”, a od 2001. godine radi kao asistent na projektu Triplex Confinium pri Zavodu za hrvatsku povijest Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Od 2001. godine, tajnica je Centra za komparativnohistorijske studije (sada Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije) pri Zavodu za hrvatsku povijest.
Temeljno područje interesa Zrinke Blažević je intelektualna historija, osobito istraživanje ranonovovjekovnih historiografskih diskursa i nacionalnoideologijskih koncepata, teorija historije, kulturna historija, historijska antropologija, povijest rodova/spolova, ekohistorija i povijest religije. Bavi se i prevođenjem latinske poezije i historiografske proze na hrvatski jezik te je do sada objavila nekoliko knjiga prijevoda.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066