Zorica Radaković Zorica Radaković

Zorica Radaković (Sinj, 3. prosinca 1963.) je hrvatska pjesnikinja i spisateljica. Piše prozu i radio-drame, eseje, kritike i drame. Godine 1984. izlazi joj u kritike vrlo zapažena knjiga-projekt “Svaki dan je sutra“. Od tad uz prozu i poeziju objavljuje i eseje, kritike te radio drame i drame, a nedavno joj je objavljen roman "Sanjarica".

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu apsolvirala je na Odsjeku za jugoslavenske jezike i književnost.

Jedno vrijeme je radila kao novinarka (za “Globus“, “Danas“ te izdanja VPA), a potom radi kao samostalna umjetnica.Uz autorski rad bavila se i radio dramaturgijom te je za Dramski program Hrvatskog radija adaptirala prozna djela Edgara Allana Poea, Stefana Grabińskog, Jiřija Šotole, Denis Diderota, Lava N. Tolstoja i drugih.

Na hrvatski jezik prevodi i pjesme s makedonskog jezika. Tako je prevela i neke pjesme od makedonskog pjesnika Konstantina Miladinova [1].

Na međunarodnom natječaju u Beču, namijenjenom za kazališne pisce s područja bivše Jugoslavije, 2000. dobila je drugu nagradu za dramu "Susjeda". Isto djelo je praizvedeno na njemačkom u kazalištu u Beču Theater m.b.H. i kasnije u suradnji bečkih kazališta Theatera m.b.H. i Volkstheatera.

Članicom Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1990.

Članicom Društva hrvatskih književnika je od 1990. – 2002.

Članicom hrvatskog PEN-a od 2000.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066