Zlatko Kalle

Fotoreporter, fotograf, rođen 1965. godine u Zagrebu. Fotografijom se počeo baviti vrlo rano, već kao osnovnoškolac. Nakon MIOC-a, matematičke gimnazije, prelazi u Školu primijenjene umjetnosti, na foto odjel, gdje i maturira. Odmah nakon škole počinje sa samostalnim autorskim djelovanjem. Prva izložba Osorski motivi, maturalni rad, stoji još i danas u Osoru. Godine 1990. počinje s radom u novinarstvu, prvo u Večernjem listu a kasnije u Vjesniku gdje radi dugi niz godina kao fotoreporter i urednik fotografije. Istovremeno je suradnik mnogih fotoagencija i redakcija kao što su Reuters, AP, EPA i mnogi drugi. Objavio fotografije i radove u preko stotinu novina, tjednika, časopisa, na gotovo svim portalima u Hrvatskoj kao i  u inozemstvu. Fotografije objavio u preko pedeset knjiga. Sudjelovao na više od dvadeset izložbi, samostalnih i zajedničkih. Zajedno s fotoreporterima Vjesnika dobitnik je nagrade Zlatna kamera HND-a za 1995. godinu. Danas djeluje kao samostalni fotograf i fotoreporter.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066