Željko Ivanković Željko Ivanković

Željko Ivanković završio je filozofiju i komparativnu književnost u Zagrebu a doktorirao filozofiju politike (ekonomije) na Australian National University u Canberri s tezom o transformaciji vlasničkih režima. Profesionalni i istraživački rad vezao je uglavnom za medije i ekonomiju. Poseban interes pokazao je za analizu pojmova vlasništva, tržišta, regulacije, informacija, novca i bankarstva, u povijesnoj perspektivi te odnosa politike, ideologije i ekonomije.

Bavio se poviješću bankarstva, pitanjima korupcije, analizom demokratskog razvitka i tranzicije te evolucijom institucija. U posljednje vrijeme piše članke iz filozofije ekonomije.

Više desetljeća radio je kao novinar mnogih hrvatskih i suradnik nekolicine inozemnih tiskanih i elektronskih medija, a od 1993. godine uglavnom radi u časopisu Banka (s prekidom od 2002. do 2009. kad je bio u diplomaciji u Japanu i Australiji).

Od kraja 2013. godine direktor je komunikacija, istraživanja i analiza Hrvatske udruge banaka gdje je pokrenuo think tank. Organizirao je nekolicinu istraživačkih i analitičkih projekata iz iz institucionalnog, financijskog i područja tranzicije. Sudionik je međunarodnih stručnih i znanstvenih konferencija i skupova.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066