Zdravko Drenjančević Zdravko Drenjančević

Mr.sc. Zdravko Drenjančević predavač je Odsjeka za glazbenu umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Osijeku za predmete: Glazbeni oblici i stilovi i Harmonija na klaviru.  
Završio je osnovnu i srednju glazbenu školu u Osijeku, klavirski odjel. Diplomirao je Studij Glazbene kulture na Pedagoškom fakultetu u Osijeku diplomskim radom iz područja Dirigiranja. Poslijediplomski magistarski studij kompozicije i glazbene teorije završio je na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi red.prof.mag. Marka Mihevca.
U znanstvenom radu aktivan je na području kompozicije, teorije glazbe i etnomuzikologije. Posebice se ističe istraživanjima vezanim za slavonsku folklornu glazbu      (radovi: „Pučko pjevanje u nekim slavonskim tradicijskim običajima“ i „Tonski nizovi u vokalnoj tradicijskoj glazbi Slavonije“).
Kao glazbeni pedagog radio je u Glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima (klavir) i Glazbenoj školi pri OŠ Ivana Gorana Kovačića u Đakovu (klavir, solfeggio, zbor).
U svojem glazbeno-pedagoškom radu ističe se kao dirigent u slijedećim ansamblima: Tamburaški orkestar „Đakovština“ (2000.), razni dječji crkveni pjevački zborovi (2000.-2002.), Muška vokalna skupina Kud-a „Tena“, Đakovo (2001.-2006.), Pjevački zbor Osnovne glazbene škole iz Đakova (sa kojim,  kao debitant, osvaja Srebrenu plaketu - Drugu nagradu na 52. Glazbenim svečanostima Hrvatske mladeži u Varaždinu). 
Djelovao je i kao suradnik u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đakovo (2004.-2008.), kao skladatelj ističe se pjesmama za razne festivale i smotre, koje njeguju slavonsku tradicijsku glazbu, član je i različitih ocjenjivačkih povjerenstava (dječji festivali i smotre pučkog folklora Slavonije i Baranje).
Kao korepetitor surađivao je sa više različitih ansambala (HKUD „Osijek 1862“, Mješoviti studentski zbor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i Mješoviti pjevački zbor Gimnazije A. G. Matoša iz Đakova).
Član je strukovnih organizacija HDGPP-a i HMD-a.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066