Vlado Jukić Vlado Jukić

Rođen 1951. godine u Posušju, BiH. Medicinski fakultet završio je u Zagrebu 1976. godine, a specjalistički ispit iz psihijatrije položio je 1982.g. Zavšio je postdiplomski studij iz forenzičke psihijatrije i edukaciju iz bračne i obiteljske psihoterapije, a prošao je i niz dugih edukacije iz raznig područja psihijatrije. Subspecijalist je iz forenzičke i socijalne psihijatrije. Redovni je profesor psihijatrije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i na Medicinskom fakultetu u Mostaru. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu, na studiju za socijalni rad predaje socijalnu psihijatriju i socijalni rad i bolesti ovisnosti. Predavač je u više kolegija postdiplomskih studija, a predaje na raznim posdiplomskim tečajevima. Izlagao je na mnogim nacionalnim i međunarodnim skupovima. Organizirao je niz raznih stučnih skupova, simpozija i kongresa. Posebno područje interesa su mu klinička, socijalna i forenzička psihijatrija, psihotraumatologija, organizacija psihijatrijske službe, psihijatrijiska etika. Objavio je oko 200 stručnih i znanstvenih radova, a urednik je i koautor jedanaest knjiga. 

Po osam je godina radio u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr Ivan Barbot“ Popovača (1979. do 1986.) i Klinici za psihijatriju Rebro, Zagreb (1986. do 1994.), a zadnjih 18 godina, od 1994., ravnatelj je Psihijatrijske bolnice Vrapče u Zagrebu. „Vrapče“ je pod njegovim rukovodstvom godine 2010, kao cjelina, dobilo status klinike te nosi ime Klinika za psihijatriju Vrapče. 

Predsjednik je Hrvatskog psihijatrijskog društva i Hrvatskog društva za forenzičku psihijatriju Hrvatsko liječničkog zbora. Često nastupa na raznim tribinama i u medijima čime popularizira psihijatriju i destigmatizira duševne bolesnike i psihijatriju kao struku. Za svoj rad dobio je niz priznanja, a nositelj je i visokog državnig odlikovanja i Nagrade Grada Zagreba. 

 

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066