Vjeran Pavlaković Vjeran Pavlaković

Vjeran Pavlaković rođen je u Zagrebu godine 1974., a preselio se u SAD kada je imao četiri godine. U razdoblju od 1992.-1996. studirao je na University of Arizona, gdje je diplomirao povijest. 1997. godine preselio se u Seattle na postdiplomski studij i 1999. obranio magistarski rad na Odsjeku za međunarodne studije na University of Washington. Radeći kao odgovorni urednik (za časopis Treadgold Papers) i predavajući na vlastitim kolegijima, Pavlaković je dvije godine proveo u Hrvatskoj istražujući doktorsku temu koja se bavila političkim podjelama u Hrvatskoj tokom Španjolskog građanskog rata. Obranio je doktorsku disertaciju na University of Washington u lipnju 2005. i radio kao znanstveni suradnik na Woodrow Wilson International Center for Scholars u Washingtonu, D.C.  Prije nego što se zaposlio na Odsjeku za kulturalne studije na Riječkom sveučilištu, dvije je godine imao postdoktorsku stipendiju od National Council for Eurasian and East European Research (NCEEER) u Hrvatskoj.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066