Viki Jakaša Borić Viki Jakaša Borić

Viki Jakaša Borić (Split, 1969.) diplomirala je povijest umjetnosti i talijanski jezik s književnošću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istom je Fakultetu 2002. obranila magistarski rad pod nazivom „Reprezentativna stambena arhitektura 17 i 18. stoljeća u Splitu“, a 2015. godine doktorsku disertaciju pod nazivom „Arhitektura klasicizma i ranoga historicizma u Zagrebu“. Od 2003. godine zaposlena je u Konzervatorskom odjelu u Zagrebu kao viši stručni savjetnik – konzervator.Istovremeno postaje vanjski suradnik Instituta za povijest umjetnosti, na znanstvenom projektu „Arhitektura 17. i 18. stoljeća u Hrvatskoj“. Godine 2016. izabrana je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika u znanstvenom području humanističkih znanosti - polje povijest umjetnosti, na prijedlog Stručnog povjerenstva Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu.Pohađanjem specijalističkog programa ICCROM-a u Rimu (Course on Conservation of Built Heritage),2009. godine, stekla je znanja o suvremenim metodama i pristupima zaštiti svjetske baštine koja primjenjuje u svom radu posvećenom revitalizaciji povijesnih jezgri gradova kao i reprezentativnih sklopova dvoraca i kurija kontinentalne Hrvatske. Područje njenog znanstvenog i stručnog interesa je arhitektura 18. i 19. stoljeća o kojoj je uz niz konzervatorskih studija, napisala mnogobrojne znanstvene i stručne članke. Osim sudjelovanja na stručnim i znanstvenim skupovima, organizira radionice i javna predavanja s ciljem popularizacije i osvještavanja građanstva o vrijednostima graditeljskog naslijeđa. Od 2015. godine članica je uredništva znanstveno-stručnog časopisa Godišnjaka zaštite spomenika kulture Hrvatske. Članica je Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066