Veljko Đorđević Veljko Đorđević

Prof.dr.sc. VELJKO ĐORĐEVIĆ, specijalist psihijatar, subspecijalist socijalne psihijatrije, psihoterapeut. Profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednik Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja pri HLZ. Predstojnik je Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu (CEPAMET).

Zaposlen je na Klinici za psihološku medicinu, KBC Zagreb i Medicinskom fakultetu u Zagrebu u kumulativnom radnom odnosu.

Profesor je na kolegiju Psihološka medicina, Temelji liječničkog umijeća te je nositelj izbornog kolegija Komunikacija u medicini kao i obveznog longitudinalnog kolegija Fundamentals of Medical Skills za studente medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Znanja iz područja komunikacijskih vještina stjecao je u inozemstvu u organizaciji EACH i AACH. Voditelj je znanstveno istraživačkog projekta „Palijativna medicina u Hrvatskoj; potrebe i stavovi bolesnika s uznapredovalom malignom bolesti i njihovih liječnika“.

Mentor je studentima na dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi. Član je Povjerenstva za palijativnu skrb pri Ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske. Aktivni je član više eminentnih domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih udruženja. Predsjednik je Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja pri HLZ. Autor je više znanstvenih i stručnih radova, knjiga i poglavlja u knjigama. Dobitnik je godišnje državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti u području biomedicinskih znanosti za 2011. godinu. 

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066