Truda Stamać Truda Stamać

Truda Stamać rođena je 1942. u Petrovaradinu, studirala je komparatistiku i njemački u Zagrebu. Osim što se bavila književnim prevođenjem najprije je radila u knjižnici Njemačkog kulturnog instituta, a nakon toga je godinu dana u Beču studirala filozofiju. Radila je kao savjetnica za pitanja kulture u Zavodu za kulturu Hrvatske, a potom u Ministarstvu kulture Hrvatske. Nakon dugogodišnjeg rada u svojstvu savjetnice za kulturu u Veleposlanstvu RH u Austriji vratila se u Ministarstvo kulture. Od 1990.-1993. bila je predsjednica Društva hrvatsko-austrijskog prijateljstva. Za svoje je prijevode dobila niz nagrada, između ostalih i Počasni križ za znanost i umjetnost predsjednika Republike Austrije. Uredila je više antologija i prevela je mnogobrojne knjige, između ostalih i djela Thomasa Bernharda, Paula Celana, Rainera Maria Rilkea, Ingeborg Bachmann, Güntera Grassa, Hermanna Hessea, Georga Büchnera, Bertolta Brechta, G.E. Lessinga, Waltera Benjamina i Hansa Künga.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066