Tonko Radica Tonko Radica

Rodio se 11. kolovoza 1932. godine u Splitu, gdje je pohađao osnovnu školu, nakon čega je u Dubrovniku nastavio živjeti s obitelji i završio Gimnaziju.

Studirao je geografiju na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je u prosincu 1956. diplomirao s temom diplomskog rada “Konavle, Regionalno-geografski prikaz”.

Na istom fakultetu položio je postdiplomski studij i u ožujku 1977. godine magistrirao s temom magistarskog rada “Prostorna i funkcionalna diferencijacija gradske aglomerijacije Dubrovnika” i tako stekao akademski stupanj i zvanje magistra geografskih znanosti. U svom 35. godišnjem stručnom planerskom radu upoznao je i usvojio opseg i tehnologiju rada u prostorno planerskoj struci. Surađivao je na izradi metodologija rada (metodskog pristupa), a kao autor ili suradnik na nekoliko stotina razvojnih prostornih i urbanističkih planova, te posebnih studija istraživanja pojedinih sektora urbanističke problematike s brojnim stručnim i znanstvenim instiitucijama i pojedincima na prostorno planerskim zadacima i geografskim temama. Objavio je i veliki broj stručnih radova. 

Preminuo je 6. rujna, 2016. god. u Dubrovniku.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066