Tomislav Beronić Tomislav Beronić

Tomislav Beronić rođen je 1965. godine u Vukovaru. Odrastao je u radničkoj obitelji, a djetinjstvo je proveo u Borovom Naselju u kojemu je završio i osnovnu školu. Maturirao je u matematičkoj gimnaziji u Vukovaru, nakon čega odlazi na tada obvezno služenje vojnog roka.

Kao dječak i mladić često je s roditeljima plovio Dunavom, rado kampirao i lovio ribu. Aktivno se bavio nogometom u tada respektabilnom klubu NK Borovo, a kao tinejdžer završio je obuke za pilota jedrilice i padobranca. Zrakoplovstvo napušta odlaskom na studije matematike i prometa u Zagrebu.

Tijekom studija radi u redakciji Studentskog lista kao novinar i tehnički urednik. Desetak godina živi u Švicarskoj i Njemačkoj, gdje radi kao programer i nakladnik.

Od 1998. godine trajno živi u Hrvatskoj, stvorivši svoj obiteljski dom u selu Krnjak nedaleko od Karlovca.

Prvi roman, Peta dimenzija, objavio je potkraj jeseni 2016. godine, a u listopadu 2017. s njom je osvojio RIKON-ovu književnu nagradu Artefakt za najbolji roman iz područja spekulativne fantastike prema izboru publike. Upravo piše treću i četvrtu knjigu te izrađuje interaktivnu web-stranicu, čime će, do kraja 2020. godine, projekt Peta dimenzija biti u potpunosti zaokružen.

 

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066