Snježana Banović Snježana Banović

Snježana Banović (Zagreb, 2. studenog 1963.), hrvatska kazališna redateljica.

U Zagrebu pohađa osnovnu i srednju školu te potom studira francuski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu. Akademiju dramske umjetnosti diplomira 1990. u klasi prof. Georgija Para. Za vrijeme studija asistira na brojnim produkcijama a prvu režiju ostvaruje u zagrebačkom Teatru ITD. Usavršavala se na brojnim stipendijama u inozemstvu od čega treba izdvojiti Fullbrightovu stipendiju 1997. na sveučilištu Yale u SAD. Doktorski studij Književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je 2009. Ostvarila je niz režija diljem Hrvatske i nekoliko u inozemstvu. Za veliki broj svojih predstava radila je i izbor glazbe.

Uz dramske tekstove režira različite komercijalne i umjetničke manifestacije te različite dobrotvorne programe. Za navedene svečanosti piše sinopsise a autorica je i tekstova za nekoliko cabareta i desetak adaptacija. Objavila je više tekstova i recenzija o kazalištu, kulturnoj politici, kazališnom menadžmentu i produkciji u časopisima (Glumište, Kazalište) te dnevnim listovima (Jutarnji list, Vjesnik) i na 3. programu Hrvatskoga radija. Tijekom 2001. bila je članica Vijeća za kazalište Ministarstva kulture RH i Predsjednica Vladinog Povjerenstva za Dramu Dubrovačkih ljetnih igara. Od veljače 2001. do studenog 2002. bila je ravnateljica Drame HNK Zagreb. Godine 2007. bila je ravnateljica Ustanove u kulturi Rachlin i Friends u Dubrovniku.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066