Schiffler Ljerka Schiffler Ljerka

Ljerka Schiffler rođena 6. veljače 1941. u Zagrebu gdje je pohađala osnovnu školu i maturirala na Klasičnoj gimnaziji. Studij filozofije i komparativne književnosti završila je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tu je i doktorirala.
U Institutu za filozofiju Sveučilišta u Zagrebu radila je od 1968. do 1977. godine kao asistent. Od 1977. do 1990. bila je uposlena kao urednica u Leksikografskom zavodu, a nakon toga, od 1990, ponovo u Institutu za filozofiju gdje radi i danas. 1978. godine izabrana je u zvanje znanstvene suradnice, 1984. vise znanstvene suradnice, a 1988. znanstvene savjetnice. Ponovni, osljednji reizbor u zvanje znanstvene savjetnice, izvršen je 22. prosinca 1999.

Višekratno je studijski boravila u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Austriji. Svo to vrijeme bavila se proučavanjem i istraživanjem povijesti hrvatske filozofije u europskom obzoru, i stog područja do 1997. objavila osam knjiga, oko dvjesto znanstvenih radova, rasprava i studija, prikaza i stručnih članaka. Također je priredila i niz izbora iz djela domaćih i stranih filozofijskih pisaca. Kao suradnik niza domaćih leksikografskih i enciklopedijskih izdanja obradila je niz ličnosti hrvatskih i europskih mislitelja, Također i pojmova (natuknice o filozofiji), primjerice u Hrvatskom biografskom leksikonu, Hrvatskom leksikonu, Enciklopediji likovne umjetnosti i dr. Priredila je i članak o hrvatskoj filozofiji od srednjeg vijeka do kraja 16. stoljeća za izdanje projekta HAZU "Hrvatska-Europa". Prevela je nekoliko djela, te sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima i kongresima.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066