Sanja Kovačević Sanja Kovačević

Sanja Kovačević (Zagreb, 1969.) diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U poslovnoj školi Experta za­vršila je tečaj za upravitelja ljudskih potencijala. Kao glavni scenarist radila je na dramskoj seriji Dobre na­mjere, kao scenarist na humorističkim serijama, te kao asisten­tica izvršnog producenta na nekoliko serija i head editor na jed­noj sapunici. Napisala je niz otkupljenih scenarija i koncepata za dramske TV serijale (Lighthouse, Vlak iskupljenja, Nitko nije otok), filmske scenarije (Zagorkin dnevnik) i TV film (Više od istine). Scenarij za dugometražni film The House je nagrađen nagradom Balkan Film Funda na 51. Thessaloniki Film Festivalu u Solunu i dobio nagradu Mediterranean Film Instituta u Grčkoj. Po scenariju za kratkometražni film Kanal snimljen je film kao dio omnibusa Zagrebačke priče I i uvršten u uži izbor Badalona International Short Film Festivala u Barceloni, 2010. Predavala je Produkcijski menadžment na Studijima za film, TV i nove medije Visoke politehničke škole u Zagrebu. Voditeljica je scenarističkih i televizijskih radi­onica (Akademija dramske umjetnosti, Vukovar film festival, CeKaPe), a radi i kao script-doctor. Napisala je nekoliko izvedenih radio drama, a filmske studije povre­meno objavljuje u Hrvatskom filmskom ljetopisu. Jedna je od osnivača Saveza pisaca izvedbenih djela Hrvatske (SPID). Predavala je sociologiju u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066