Edo Popović Edo Popović

Edo Popović rođen je 1957. u Livnu, ali već jako dugo nema nikakve veze s tim krajem. Iz Livna je otišao s 11 godina i došao direktno u zagrebačku Dubravu. Bosnu i Hercegovinu nije nikad tematizirao, ali postao je ekspert u opisivanju novozagrebačkih kvartova. Imao je burnu, dinamičnu mladost, bio je buntovan, između ostalog prevodio je njemačke anarhiste, upijao Kamova i sezonski zarađivao fizičkim radom u Njemačkoj. Studirao je komparativnu književnost te hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti na zagrebačkom FF-u. Sredinom 1980-tih bio je jedan od pokretača i urednika Quoruma. Od 1991. do 2000. profesionalno se bavio novinarstvom; objavio je mnoštvo reportaža s bosanskohercegovačkih i hrvatskih ratišta, a kao vojnik sudjelovao je u akciji 'Oluja'. Bio je i dio FAK-a. Trenutno je urednik u nakladničkoj kući Ljevak. Živi s obitelji u Zagrebu.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066