Oliver Jukić Oliver Jukić

Oliver Jukić rođen je 10. lipnja 1974. u Osijeku. Od najranije dobi do danas živi u Slatini, osim razdoblja studija u Zagrebu, te privremenog rada u Pragu i Ljubljani. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu diplomirao je 1996. godine, magistrirao 1998. godine, a doktorirao 2012. godine. Tri godine poslije upisuje Sustavni studij duhovnosti koji je sastavnica Papinskog instituta Teresianum iz Rima, na kojem diplomira 2017. godine. Nositelj je Rektorove nagrade 1995. za najbolji studentski rad.

Autor je preko trideset znanstvenih i stručnih radova, knjige “Slatinski župnik Julije Bürger”, romana “Sudačka nadoknada” i “Revanche” te udžbenika “Uvod u telekomunikacijske mreže” i “Uvod u građu računala”.

Znanstveni radovi nagrađivani su mu na međunarodnim konferencijama. Pobjednik je natječaja za kratku priču-satiru “Slavko Kolar” 2016. godine.

Književni uzori su mu Goran Tribuson i Pavao Pavličić, dok idealom kratke priče smatra “Sarajevski Marlboro” Miljenka Jergovića. Trenutno je u završnoj fazi rada na novom romanu “Bablje ljeto”, za koji se nada da bi svjetlo dana mogao ugledati u listopadu 2018. godine, u suradnji s izdavačkom kućom “Funditus”.

Strastveni je navijač hrvatske nogometne reprezentacije, koju je kao navijač pratio na tri svjetska i dva europska prvenstva. Upravo ta privrženost hrvatskoj nogometnoj vrsti inspirirala ga je da napiše roman “Sudačka nadoknada”, nakon kojeg je otvorena književna Pandorina kutija.

Ponosni je nositelj Spomenice Domovinskog rata, oženjen, otac dvije djevojčice. U slobodno vrijeme bavi se tenisom, nogometom i glazbom. Dekan je i profesor Visoke škole u Virovitici.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066