Nikola Cik Nikola Cik

Nikola Cik rođen je 12. travnja 1990. godine, a živi i radi u Đurđevcu. Osnovnu školu i opću gimnaziju polazio je u Đurđevcu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisao je 2009. godine jednopredmetni sveučilišni preddiplomski studij povijesti i završio ga 2012. godine nakon čega je upisao jednopredmetni sveučilišni diplomski studij povijesti (modul rani novi vijek) i to istraživačko i nastavničko usmjerenje. Diplomirao je 24. veljače 2015. godine i stekao akademski naziv magistar povijesti i magistar edukacije povijesti.

Dobitnik je Rektorove nagrade u akademskoj 2012./2013. godini za studentski rad pod naslovom Između pijeska i vode: prinosi ekohistoriji Đurđevca. Do sada je objavio nekoliko znanstvenih članaka u časopisu za multidisciplinarna istraživanja Podravina, Podravskom zborniku i drugim zbornicima. Objavio je i petnaestak prikaza novih knjiga i znanstvenih skupova. Posebno se bavi istraživanjima ekohistorije, povijesne demografije i genealogije. Autor je knjige Ekohistorija Đurđevca i Virja u drugoj polovini 18. stoljeća što je bio i njegov diplomski rad. Taj je diplomski rad nagrađen nagradom „Ferdo Šišić“ koju dodjeljuju Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu.

Redovito održava javna predavanja na teme zavičajne povijesti, a u suradnji s kulturnim institucijama u Đurđevcu i Podravini. Sudjeluje na znanstvenim skupovima i radi na promociji zavičajne povijesti organiziranjem javnih predavanja, obilježavanja važnih obljetnica i promocija, priprema radio emisije i održava mrežnu stranicu Podravske širine. Za promicanje zavičajne povijesti primio je javno priznanje Povelja Grada Đurđevca 2016. godine. Od 2015. godine je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu. Član je Uredništva časopisa za multidisciplinarna istraživanja Podravina i Podravskog zbornika. Od veljače 2015. do ožujka 2016. godine radio je kao učitelj povijesti u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu, a od rujna 2016. godine podučava povijest u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066