Nana Palinić Nana Palinić

Dr.sc. Nana Palinić rođena je u Rijeci gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 1985. g. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao najbolji student završne godine Arhitektonskog fakulteta nagrađena je 1984. g. Nagradom APZ-a. Kao arhitekt radila je u projektnim biroima Arhitekting, Plan, Kukin i Kocijan u Rijeci, Atelier A u Grazu te na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Između 1998. i 2007. g. radila je kao arhivist u Državnom arhivu u Rijeci. Nagrađena je na Natječaju za urbanističko-arhitektonsko rješenje Delte i Brajdice u Rijeci, Natječaju za hotelski kompleks Zlatni Pjasci kraj Varne u Bugarskoj te Natječaju za Trgovački centar Ilica - Frankopanska u Zagrebu. Magistrirala je 1997. g. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, poslijediplomskom studiju Graditeljsko naslijeđe s temom Teatro Fenice u Rijeci, kod mentora akademika dr. sc. Borisa Magaša. Doktorirala je 2008. g. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom Riječka kazališta - nastanak, kontinuitet i značenje kazališnih zgrada i scenskih prostora u razvitku urbane strukture grada, kod mentora prof. dr. sc. Vladimira Bedenka. Godine 1990. - 1991- vodila je istraživački projekt Teatro Fenice s kojim je 1992. predstavljala Hrvatsku na Biennaleu mladih Mediterana u Valenciji. Autorica je izložbi Teatro Fenice, 125 godina riječke željeznice, Rječina i Zvir - regulacija i revitalizacija (s mr. sc. Olgom Magaš) te jedan od autora projekata Arhitektura secesije u Rijeci i Arhitektura historicizma u Rijeci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Autorica je knjige 125 godina električne energije u Rijeci i istoimene izložbe. Bavi se istraživanjem i valorizacijom graditeljskog naslijeđa Rijeke. Tekstove o istraživanju povijesti riječke arhitekture, posebno zgrada za kulturu, zdravstvo, promet i industriju objavljuje u domaćoj i stranoj periodici. Zaposlena je na Građevinskom fakultetu u Rijeci kao izvanredni profesor. Nositelj je kolegija Povijest konstrukcija, Građevinske konstrukcije, Projektiranje zgrada, Javne zgrade i prostori, Industrijska graditeljska baština i Obnova graditeljskog naslijeđa.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066