Mirjana Polić Bobić Mirjana Polić Bobić

Rođena je u Perušiću 1951. Zaposlena je kao redovita profesorica na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje španjolsku i hispanskoameričku književnost te povijest kulture. Pored istraživanja u tim područjima, bavi se i istraživanjem hrvatsko-hispanskih veza.

Objavila je velik broj znanstvenih i stručnih radova u hrvatskim i stranim stručnim i znanstvenim časopisima. Osim na matičnome fakultetu i sveučilištu, predavala je module na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima hispanskih književnosti na sljedećim sveučilištima: Univerza v Ljubljani, Universidad de Salamanca, Universidad de Alcalá i Universidad de Navarra u Španjolskoj te Universidad de Guadalajara u Meksiku, a održala je po nekoliko predavanja i na sveučilištima Universidad Católica Argentina (Argentina), Universidad Andrés Bello i Pontifi cia Universidad Católica de Chile (Čile), Universidad San Pablo CEU (Španjolska), Université de Fribourg (Švicarska) i dr.

Bavila se prijevodom hispanskoameričke pripovjedne i ogledne proze 20. stoljeća: prevela je šest knjiga te objavila veći broj kraćih prijevoda u časopisima za književnost i kulturu.

Članica je uredništva znanstvenog časopisa »Studia Romanica et Anglica Zagrabiensia«. Stalno sudjeluje na znanstvenim skupovima u inozemstvu, a sama je organizirala tri takva skupa u Hrvatskoj.

Uredila je jednu, a suautorica je triju publikacija Sveučilišta u Zagrebu o reformi visokog školstva. Obnašala je nekoliko dužnosti u upravnim tijelima matičnog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i hrvatskoga visokog školstva.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066