Matko Marušić Matko Marušić

Matko Marušić je cijenjeni hrvatski književnik koji radi na Medicinskom fakultetu kao profesor. Rođen je 4. studenog 1946. godine u Splitu u obitelji doseljenika iz Zagore. Nakon dolaska u Split Matko je s obitelji živio u Lučcu, težačkom predjelu Splita. Matko je odrastao s bratom Joškom, danas poznatim piscem, karikaturistom te autorom animiranih filmova.

Godine 1970. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu nakon čega radi kao asistent. Godine 1980. postaje profesor i nakon toga objavljuje nekoliko medicinskih radova, koji su bili samo početak bogatog književnog stvaralaštva.

Oženio se Anom Jelušić s kojom ima dvoje djece, Mariju Franku i Stjepana Ljudevita. Berislav je sin iz prvog braka koji živi u Americi. Iako je veći dio života proveo u Zagrebu, Matko se kasnije ponovno vratio u Split gdje i danas živi.

Pored rada na fakultetu Matko je napisao nekoliko knjiga, pa je tako inspiraciju za "Snijeg u Splitu" potražio u svom djetinjstvu. Prvu knjigu je posvetio najstarijem sinu Berislavu, a drugu knjigu "Plaču li anđeli" Ljudevitu.

U knjizi "Plaču li anđeli" pozabavio se temom Domovinskog rata, gdje je opisivao ljude koji su se borili protiv strašnog neprijatelja. Napisao je još "Školu plivanja" koju je posvetio svojoj kćeri, gdje opisuje njeno odrastanje.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066