Marija Erl Šafar Marija Erl Šafar

(Osijek, 1975.) od 16. prosinca 2009. asistentica je na Katedri za knjižničarstvo Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a od 2. svibnja 2013. viša asistentica. Izvodi kolegije iz područja knjižničarstva (klasifikacijski sustavi i katalogizacije u knjižnicama, zaštita i organizacija knjižnične građe, bibliografski izvori i službe, djelatnosti javnih i specijalnih knjižnica, oblikovanje knjižničnih zbirki, informacijska pismenost, vrjednovanje rada u knjižnicama). Područja njezina znanstvenog interesa su razvoj pokretnih knjižnica u Republici Hrvatskoj, informacijska pismenost, djelatnost javnih knjižnica.

Engleski i njemački jezik i književnost diplomirala je 2000. na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Studij knjižničarstva završila je 2002. godine na istom fakultetu, a stručni ispit (u svrhu stjecanja zvanja dipl. knjižničara) položila je iste godine u Zagrebu. Doktorsku disertaciju Razvoj pokretnih knjižnica u Republici Hrvatskoj (mentorica dr. sc. Marina Čizmić Horvat, docentica u miru) obranila je 25. travnja 2013. na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti (smjer bibliotekarstvo) Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Od 2000. do 2009. godine radila je u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku na Odjelu Austrijske čitaonice, Američkog kutka i Odjelu obrade. Radila je na poslovima stručne obrade knjižnične građe Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku (na hrvatskom jeziku i na stranim jezicima – klasifikacija, katalogizacija, predmetno označivanje). Akad. god. 2005./2006. i 2006/2007. predavala je engleski jezik struke na studiju Informatologije Filozofskog fakulteta u Osijeku. U organizaciji vlade Republike Austrije stručno se usavršavala u Beču, Klagenfurtu, Grazu i Innsbrucku te u organizaciji Američkog veleposlanstva u Sjedinjenim Američkim Državama, Zagrebu, Zadru, Splitu i Rijeci te sudjelovala na stručnim i znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu.

Objavila je niz znanstvenih radova u zbornicima i časopisima.

 

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066