Ljubinka Toševa Karpowicz Ljubinka Toševa Karpowicz

Toševa Karpowicz je završila Filozofski fakultet u Beogradu, magistrirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na temu „Idejna i programska orijentacija D’Annunzijevog pohoda na Rijeku“, dok je doktorat stekla na Fakultetu za političke znanosti i novinarstvo u Ljubljani na temu „Riječki Corpus separatum 1868-1924“.

Iako nije rođena u Rijeci, Ljubinka Toševa Karpowicz se nedugo nakon preseljenja u naš grad počela zanimati za izuzetno kompleksnu političku i gospodarsku situaciju koja je vladala u Rijeci tijekom raznih povijesnih razdoblja. Stoga je već davne 1981. godine kao temu svog magistarskog rada uzela poznatu epizodu D’Annunzijevog pohoda na Rijeku, tj. idejne i programske smjernice tog čina. Prilikom istraživanja u državnim arhivima Italije i Državnom arhivu u Rijeci susrela se s mnogim manje poznatim zanimljivostima iz riječke povijesti što je dodatnu zaokupilo njezinu pažnju te je 1987. godine doktorirala na temu riječkog Corpus separatuma iz razdoblja 1868.-1924.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066