Krešimir Galović Krešimir Galović

Krešimir Galović (1966.), povjesničar umjetnosti. Živi i djeluje u Zagrebu. Proučava povijest hrvatske arhitekture i urbanizma te problematska pitanja vezana uz razvoj hrvatske moderne. Objavio je velik broj stručnih prikaza i članaka u časopisima i novinama kao što su: Arhitektura, Čovjek i prostor, Globus, Jutarnji list, Peristil, Vijenac i Vjesnik. Autor je i koautor nekoliko knjiga s područja povijesti arhitekture. Od 1997. do 2000. godine s Vinkom Penezićem, Krešimirom Roginom i Ivanom Muckom uređivao je časopis Čovjek i prostor. Od 2000. do 2007. bio je suradnik časopisa Vijenac, gdje je s Vinkom Penezićem uređivao rubriku „Prostor i čovjek“. Bio je član nekoliko organizacijskih odbora Salona zagrebačke arhitekture. U suradnji s HTV-om sudjelovao je u realizaciji niza priloga posvećenih arhitektonskoj problematici i urbanizmu. Godine 2012. pokrenuo je na internetu blog stranicu naslovljenu Panoptikum na kojoj piše o temama vezanim uz povijest hrvatske moderne te arhitekture i urbanizma (http://kgalovic.blogspot.com). Autorski je postavio više izložbi o arhitekturi i zaštiti arhitektonske baštine. Viši je stručni savjetnik Uprave za zaštitu kulturne baštine u Ministarstvu kulture RH te stalni suradnik Jutarnjeg lista i urednik EPH biblioteke Hrvatska moderna.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066