Josip Cvenić Josip Cvenić

Josip Cvenić rođen je 1952. godine u Osijeku, gdje je završio srednju školu. Za studiranje se odlučio otići u Sarajevo gdje je 1976. godine završio studij filozofije i sociologije.

Neko je vrijeme radio kao profesor u gimnaziji da bi se nakon toga 1980. godine zaposlio kao urednik u Izdavačkom centru Radničkog sveučilišta u Osijeku.

Godine 1990. izabran je za glavnog urednika časopisa za književnost i kulturu Revija. Danas radi kao urednik i tajnik Matice hrvatske u Osijeku te je član Društva hrvatskih književnika.

1976. izdao prvu zbirku pjesama Protumarani zavičaji, a među knjigama su mu najpoznatije Priča Heraklitovog kušača i druga pričanja, Blank i Lektira. Roman Čvrsto drži joy-stick! uvršen je u obaveznu lektiru za osnovnu školu, a preveden je i na brojne strane jezike.

Osvojio je brojne nagrade: Ivan i Josip Kozarac; Duhovno hrašće te Zlatnu arenu za scenarij filma iz 2011. Kraljica noći. Jedna od nagrada je i Knjižnica Bibiana, koju je dobio u Bratislavi za slovačko izdanje romana Čvrsto drži joy-stick!

 

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066