Jasminka Najcer Sabljak Jasminka Najcer Sabljak

Jasminka Najcer Sabljak rođena je 1975. godine u Našicama. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (studijske grupe povijest umjetnosti i povijest). Poslijediplomski studij završila je na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obranivši magistarski rad naslovljen Likovna baština obitelji Pejačević iz Galerije likovnih umjetnosti u Osijeku (mentor: prof. dr. sc. Zvonko Maković). Doktorirala je na temi Umjetničke zbirke vlastelinskih obitelji u Slavoniji i Srijemu (mentor: prof. dr. sc. Zvonko Maković). Dugi niz godina radila je u Muzeju likovnih umjentosti u Osijeku kao viša kustosica, a od 2016. godine radi kao docentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Bavi se istraživanjem kulturne baštine istočne Hrvatske. Znanstvene i stručne aktivnosti usmjerene su na područje likovne baštine plemićkih obitelji u Slavoniji i Srijemu od 17. do sredine 20. stoljeća te na njezinu valorizaciju u nacionalnom i srednjoeuropskom kontekstu.

Bila je suradnica na izložbama: Slavonija, Baranja i Srijem – vrela europske civilizacije (Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, 2009.) i Ostavština plemićke obitelji Prandau – Normann (Muzej Valpovštine Valpovo, 2009.), a koncipirala je i dio stalnog postava Likovna baština grofova Eltz u Gradskom muzeju Vukovar (Dvorac Eltz, 2013. – 2014.).

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066