Ivana Šojat Ivana Šojat

Ivana Šojat rođena je 26. veljače 1971. godine u rimokatoličkoj obitelji u Osijeku gdje i danas živi i radi.

Po završetku srednjoškolskog gimnazijskog obrazovanja (novinarskoga usmjerenja), i dvije godine studija matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, s 20 se godina dobrovoljno uključuje u Domovinski rat kao pripadnica HOS-a. U Zboru narodne garde prošla je protutenkovsku obuku, a na bojištu je provela godinu i pol.[1] Godinu dana potom, 1992. godine, radila je u Uredu Ministarstva obrane za odnose s UN-om i Europskom Unijom kao tajnica i prevoditeljica. U Belgiju odlazi 1993. godine gdje završava studij francuskoga jezika. U Belgiji ostaje osam godina gdje je godinu dana iz Bruxellesa radila kao dopisnik osječkog Glasa Slavonije. Prevodi s francuskoga i engleskoga jezika, a između ostalih, prevela je i knjige Amélie Nothomb, Rolanda Barthesa, Raymonda Carvera, Gaoa Xingjiana, Pat Barker, Nuruddina Faraha, Alice Sebold, Moussa Nabatija, Luca Bessona, Paula Austera i Mathiasa Énarda.

Sudjeluje u javnom i društvenom osječkom životu radeći na promocijama knjigama, gostovanjima i predavanjima gdje se često zalaže i za braniteljsku populaciju

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066