Ivana Latković

Ivana Latković (1978, Zagreb) diplomirala je 2005. godine na Odsjeku za komparativnu književnost i Odsjeku za slavistiku Filozofskog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu. Iste godine zaposlena je kao asistentica na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnosti gdje održava seminare s područja slovenske književnosti (uvodne kolegije i kolegije iz suvremene slovenske književnosti). 2006. godine upisala je Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je 2011. godine na temu “Reprezentacijske prakse prošlosti u suvremenom slovenskom romanu” pod mentorstvom prof. dr. Zvonka Kovača. 2006. godine sudjelovala je u organizaciji Trećega hrvatsko-slovenskog slavističkog skupa u Opatiji, kao i u organizaciji okruglog stola Pogledi na suvremenu slovensku književnost i prevoditeljske radionice održanih 2008. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2005. i 2009. godine boravila je na semestralnim stipendijama u Ljubljani te kraćim studijskim boravcima u Mariboru. Suradnica je na trima znanstvenim projektima: Interkulturna povijest književnosti (voditelj: dr. sc. Zvonko Kovač.), Hrvatska i bliskosrodne kulturnojezične zajednice (voditelj: dr. sc. Anita Peti-Stantić), Hrvatska i slovenska književnost kao susjedne književnosti (voditelj: dr. sc. Zvonko Kovač). Od 2006. godine sudjelovala je na više znanstvenih skupova u Hrvatskoj i u inozemstvu.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066