Ivana Brković Ivana Brković

Ivana Brković rođena je u Zagrebu. Završila je matematičku gimnaziju (MIOC) i diplomirala kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1999), na kojem je upisala poslijediplomski studij kroatistike (književni smjer). Nakon završenog diplomskog studija radila je kao profesor hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Sveta Nedelja i honorarno kao lektor u redakciji vijesti na Hrvatskom radiju. Od rujna 2004. zaposlena je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na Katedri za stariju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku. Doktorirala je 2011. s temom Semantika prostora u dubrovačkoj književnosti 17. stoljeća, pod mentorstvom prof. dr. Davora Dukića. Sudjeluje u nastavi hrvatske književnosti ranog novog vijeka. Glavna područja njezina istraživačkoga interesa su hrvatska književnost 17. stoljeća, hrvatski i europski barok, književna imagologija, književna topografija i prostornost u književnosti. Usavršavala se na sveučilištima u Beču i Grazu. Radi na istraživačkom projektu "Imagološka istraživanja hrvatske književnosti od 16. do 19. stoljeća", koji vodi prof. dr. Davor Dukić.

 

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066