Igor Fisković Igor Fisković

Rođen je 1944. u Orebiću. Diplomirao povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1968. godine, gdje je zapošljen na Odsjeku za povijest umjetnosti kao asistent na Katedri za srednji vijek, docent od 1975., izvanredni profesor od 1979., redoviti profesor od 1984. godine (u stalnome zvanju od 1997.). Od 1964. godine suradnik Instituta za povijest umjetnosti, istražuje baštinu istočnog Jadrana te je objavio dvjestotinjak naslova s tematikom od kasne antike do manirizma. Ostvario je studijske boravke u Italiji, Njemačkoj i Francuskoj te predavao kao gost u SAD, a redovito na više hrvatskih fakulteta gdje još drži nastavu. Na matičnom fakultetu je u više navrata bio pročelnik Odsjeka za povijest umjetnosti i voditelj poslijediplomskoga studija, a od 1982. godine u zvanju znanstvenog savjetnika predstojnik je Katedre za srednji vijek. Na njoj je predvodio niz istraživačkih projekata s brojnim mlađim suradnicima, od kojih je petoricu primio kao asistente te su samostalno nastavili napredovati (M. Jurković, P. Marković, A. Munk, D. Milinović, A. Marinković). Priredio je nekoliko zbornika, bio urednik Hrvatske enciklopedije i edicija Hrvatska i Europa, član uredništava vodećih časopisa u Hrvatskoj, izbornik velikih izložbi u zemlji i inozemstvu. Širinu angažmana u struci i društvu potvrdio je vršenjem raznih dužnosti u povjerenstvima i odborima zagrebačkih institucija srodnih zanimanja, ulogom jednog od osnivača Međunarodnog centra za kasnu antiku i srednji vijek u Motovunu. 1992.–1996. bio je ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika u Dubrovniku. Za svoj rad više je puta nagrađivan, a 2004. imenovan je za redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066