Gabrijela Kišiček Gabrijela Kišiček

Gabrijela Kišiček rođena je 1977. u Varaždinu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 2004. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Odsjeku za slavistiku i Odsjeku za fonetiku. Iste godine upisala je poslijediplomski znanstveni studij lingvistike, smjer fonetika. Od veljače 2008. zaposlena je na Odsjeku za fonetiku na Katedri za estetsku fonetiku i ortoepiju hrvatskoga jezika. Na Odsjeku za fonetiku Filozofskoga fakulteta sudjelovala je u nastavi kolegija Ortoepija hrvatskoga jezika I, Neverbalna komunikacija, Govorništvo, Govornička argumentacija, Povijest govorništva i Govorništvo za nastavnike. Također, surađivala je u nastavi nekoliko fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu izvodeći kolegije: Govorničke vještine na Agronomskom fakultetu, Komunikacija u nastavi na Prirodoslovno matematičkom fakultetu i Kultura govora na Kineziološkome fakultetu. Od 2002. radila do 2009. radila je kao mentorica na Govorničkoj školi „Ivo Škarić“. Sudjelovala je na 30-ak međunarodnih znanstvenih konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu te objavila 30-ak znanstvenih i stručnih radova. Koautorica je stručne knjige Retorika i društvo te kourednica knjige What do we know about the world? Rhetorical and Argumentative Perspectives izdane u Kanadi u sklopu serije knjiga Windsor Studies in Argumentation. Bila je predsjednica Organizacijskog odbora 1. Međunarodne konferencije o retorici „Dani Ive Škarića“. 2013. godine bila je pozvani predavač na 4. Summer Institute on Argumentation na Sveučilištu u Windsoru u Kanadi. Stručno se usavršavala kao predavač na različitim stručnim skupovima za nastavnike srednjih i osnovnih škola (Agencija za obrazovanje) te održavala radionice govorništva za svećenike i đakone (Katoličko-bogoslovni fakultet u Đakovu, Sveučilište J. J. Strosmayera u Osijeku), konferencijske prevoditelje (Poslijediplomski studij za prevoditelje Sveučilišta u Zagrebu) te Hrvatsku vojsku (Tečaj za moderatore i komentatore vojnih vježbi). Članica je međunarodne organizacije: RSE (Rhetoric Society of Europe) te članica Nadzornog odbora AILACT (Association for Informal Logic and Critical Thinking), a od 2012. do 2016. bila je predsjednica Odjela za fonetiku Hrvatskoga filološkog društva.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066