Evelina Rudan Kapec Evelina Rudan Kapec

Rudan Kapec, Evelina (Pula, 1971), pjesnikinja. Rodom iz sela Rudani kod Žminja. Kroatistiku i južnoslavensku filologiju diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti te voditeljica i suvoditeljica više izvannastavnih aktivnosti  radila je u Pazinskom kolegiju - klasičnoj gimnaziji, dok je u nakladničkom poduzeću Josip Turčinović d.o.o. u Pazinu obavljala dužnosti lektorice, novinarke i urednice.

Od 2000. do 2003. godine bila je tajnica Zagrebačke slavističke škole. Kao znanstvena novakinja od 2000. godine radi na Katedri za hrvatsku usmenu književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu gdje sudjeluje na projektu Novi zapisi hrvatske usmene književnosti. U sklopu svog znanstvenog rada bavila se arhiviranjem i klasificiranjem suvremenih zapisa, a terenska istraživanja je provodila u Slavoniji i Zagrebu te u Istri gdje je prikupila četrdesetak rukopisnih i audio-zbirki. Objavila je zbirke pjesama: Sve ča mi rabi ovega prolića (2000), Posljednja topla noć (2002), Uvjerljiv vrt (2003) - u elektroničkom izdanju, Breki i ćuki te Pristojne ptice (2008). Godine 2007. dobila je književnu nagradu Grada Rijeke Drago Gervais za rukopis zbirke Breki i ćuki, a 2008. nagradu Općine Žminj za značajni doprinos očuvanju čakavske jezične baštine. Zastupljena je u nekoliko književnih antologija: Off-line hrvatskog pjesništva devedesetih Tvrtka Vukotića, Čakavsko pjesništvo 20. stoljeća Milorada Stojevića, Nori poštarji stopaju v mesto Jerneja Hudolina i Nenada Rizvanovića te u zborniku Verši na šterni. Objavljuje u časopisima Quorum, Nova Istra, Marulić, Spectrum, Vijenac, Petica, a pjesme su joj izvođene na programima Hrvatskog radija, dok su neke prevedene na slovenski, češki, engleski, njemački, španjolski, talijanski i nizozemski jezik (u sklopu sudjelovanja na poetskom bijenalu Literair Paspoort 2004. u Den Haagu). Autorica s obitelji živi i radi u Zagrebu.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066