Dubravko Jelačić Bužimski Dubravko Jelačić Bužimski

Dubravko Jelačić Bužimski cijenjeni je pisac i književnik. Rođen je 25.ožujka 1948. godine u Zagrebu. Karijeru u književnosti započeo je dok je još bio u srednoj školi. Tada je počeo pisati, a nakon završetka srednje škole upisao se na Pravni fakultet i završio ga.
Dubravko je u svojoj karijeri napisao romane, drame, TV-scenarije i pripovijetke. U svojoj se karijeri bavio i kazalištom, nakon čega je postao osnivač poznate glumačke družine "Histrioni".
Zahvaljujući romanu "Sportski život letećeg Martina" postao je jedan od najpopularnijih pisaca za mlade. Osim spomenutog fantastičnog romana, napisao je knjigu drama, šest knjiga i dvije zbirke priča za odrasle.
Najviše se iskaknuo romanima za mlade, a tu su trilogija o dječaku Martinu: "Sportski život letećeg Martina", "Balkanska mafija" i "Martin protiv CIA-e i KGB-a".
Druga značajna djela su: "Sjene", one se odnose na tekstove o hrvatskim književnicima, "Surove kazališne priče" (pripovijetke) i "Okus mesa".

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066