Dubravka Crnojević Carić Dubravka Crnojević Carić

Akademska glumica, redateljica, teatrologinja.
Diplomirala je Glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Završila je i kroatistiku te magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Do sada je odigrala šezdesetak glavnih uloga (Saloma, Klitemnestra, Columbina, Judita, Dona Elvira, Petra von Kant…), režirala je (Gorke suze Petre von Kant, Tilina kutija, Vaginini monolozi, Dobro tijelo, Kneja, Djevojčica sa žigicama, Bez rampe…) i dramatizirala dvadesetak predstava. Radila je i na HRT-u kao voditeljica i scenaristica.
Bavi se umjetničkim, pedagoškim i znanstvenim radom.
Trenutno predaje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Centru za ženske studije, kao i na postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Radionice koje vodi Gluma i identitet, Glumom do vlastitog glasa, Kazalište i zdravlje zajednice, Od traume do kreacije itd, povezane su s njezinim dugogodišnjim profesionalnim interesima. Bavila se navedenim temama na iskustvenom ali i teorijskom planu.
Napisala je dotičući se sličnih tema niz znanstvenih članaka, te doktorsku disertaciju koja je objavljena kao knjiga „Gluma i identitet“ (Durieux, 2008.), knjigu znanstveno-teatrološkog karaktera „Melankolija i smijeh na hrvatskoj pozornici“ (2012.), kao i roman „Glumica – Penelopini zapisi“ (2013.).

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066