Dražen Lalić Dražen Lalić

Dražen Lalić je rođen 15. lipnja 1960. u Makarskoj. Na Fakultetu političkih znanosti (FPZG) Sveučilišta u Zagrebu  diplomirao je politologiju 1983.godine.  Doktorsku disertaciju iz sociologije obranio je 1993. na Filozofskom fakultetu istoga Sveučilišta. Radio je kao novinar i voditelj Istraživačkoga centra lista Slobodna Dalmacija (1992-1994.),  direktor Agencije za istraživanja javnog mnijenja, medija i tržišta Puls (1994-1997.), te savjetnik u Upravnom odjelu  za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Grada Splita i voditelj Informacijskog centra za mlade Splita (1995-2000.).

Od 2000. zaposlen je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje živi u posljednjih osam godina. U zvanje redovnoga profesora (iz sociologije) izabran je sredinom 2011. godine. Nositelj je nastave na predmetima Sociologija hrvatskog društva, Politički i socijalni aspekti sporta te Politička komunikacija. Osim na FPZG-u, predavao na sveučilištima u Splitu, Dubrovniku i Waterloou, Kanada. Bio je u četiri navrata na studijskim putovanjima u inozemstvu (SAD, Kanada, Njemačka). Proveo je više istraživanja vezana za ponašanje nogometnih navijača, zlouporabu droge i ovisnost o drogi, višestranačke izbore, izborne kampanje i druge teme. Sam ili u suautorstvu objavio je osam znanstvenih studija i jednu popularno-znanstvenu knjigu, pedesetak znanstvenih i stručnih radova, te bio jedan od urednika šest knjiga. Osim toga, Lalić je autor većega broja publicističkih članaka te (kao politički i društveni analitičar) sudionik više televizijskih i radio emisija.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066