Dragan Markovina Dragan Markovina

Dragan Markovina rođen je u Mostaru 1981. godine. Prvih pet razreda osnovne škole pohađao je u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Korčuli gdje je završio i opću gimnaziju.
U jesen 1999. godine upisao je studij povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Studij je završio u predviđenom roku.
U rujnu 2004. godine obranio je diplomski rad na temu "ZAVNOH-temelji i političko djelovanje", kod prof. dr. Nikice Barića.
Od 01. prosinca 2004. zaposlen je na projektu "Triplex Confinium: hrvatska višegraničja u euromediteranskom kontekstu", voditelja prof. dr. sc. Drage Roksandića, kao znanstveni novak u zvanju asistenta. Dolazak na projekt bio je rezultat međusveučilišne suradnje Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta u Splitu (današnjeg Filozofskog fakulteta).
Poslijediplomski studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu upisao je 20. siječnja 2005. Trenutačno radi na izradi magisterskog rada fokusirajući se na komparativno istraživanje razvoja šibenske i tršćanske luke u 18. i 19. stoljeću.
Istraživački interes usmjeren mu je na trgovačke veze šibenske luke sa zapadnojadranskom obalom, s naglaskom na Trst te na probleme povijesnog nasljeđa dalmatinskog autonomaštva. 

Pin It
 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066