Darko Matovac Darko Matovac

Darko Matovac rođen je 1982. godine u Osijeku gdje je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku završio diplomski studij Hrvatski jezik i književnosti te doktorski studij Jezikoslovlje. Radno iskustvo stjecao je u Njemačkoj kao nastavnik u sustavu hrvatske nastave u inozemstvu, kao lektor hrvatskoga jezika i predavač na Odjelu za balkanske jezike Filozofskoga fakulteta Trakijskoga sveučilišta u Edirneu u Turskoj, kao asistent na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru, na kolegijima Tvorba riječi u hrvatskome standardnom jeziku i Fonologija hrvatskoga standardnog jezika te kao vanjski suradnik na Odjelu za anglistiku Sveučilišta u Zadru, na kolegiju Hrvatski jezik. Od akademske godine 2014./2015. zaposlen je na kao lektor na Croaticumu – Centru za hrvatski kao drugi i strani jezik na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjeluje na znanstvenim konferencijama i stručnim savjetovanjima te objavljuje znanstvene i stručne radove. Znanstveno je usmjeren ponajprije na proučavanje odnosa sintakse i semantike u teorijskim okvirima kognitivne lingvistike te na proučavanje i poučavanje hrvatskoga kao drugog i stranog jezika.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066