Ana Šverko Ana Šverko

Ana Šverko rođena je 29. svibnja 1972. godine u Splitu. Diplomirala je 1998. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „Interpolacije u Dioklecijanovoj palači u Splitu“. Magistrirala je 2002. godine na University of California Berkeley, College of Environmental Design (SAD), na interdisciplinarnom studiju Urbanističkog projektiranja (Master of Urban Design), s temom „Integracije strategija konzervacije i urbanističkog projektiranja za povijesnu jezgru na primjeru Dioklecijanove palače u Splitu“. Doktorirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine s temom „Arhitektonski projekti Giannantonija Selve u Dalmaciji u razdoblju klasicizma“, pod mentorstvom dr. sc. Karin Šerman i dr. sc. Ive Babića, u znanstvenoj grani povijesti i teorije arhitekture i zaštite graditeljskog nasljeđa. Bila je zaposlena u Ministarstvu kulture, Konzervatorskom odjelu u Splitu, od 1998. do 2011. godine, pri čemu od 2009. u zvanju više stručne savjetnice-konzervatorice za nepokretna kulturna dobra. Godine 2011. izabrana je u znanstveno zvanje znanstvene suradnice za područje humanističkih znanosti, polje povijest umjetnosti, grana povijest i teorija likovnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma i vizualnih komunikacija. Od 2012. godine zaposlena je kao znanstvena suradnica u Institutu za povijest umjetnosti – Centru Cvito Fisković u Splitu.

 
 • Zebrakom Greatest Selection of Books

  Best Selection of Books

  ZEBRAKOM is a company that cooperates with all publishers and institutions that publish books and magazines in Croatia. We offer the best possible selection of books and magazines from Croatia.

 • Book Selection

  Premium Service

  Our catalogs are a carefully chosen selection of the most important issues that are the result of years of experience and successful cooperation with our customers, and the ability to identify their interests and needs.
  We can offer editions from areas that you are particularly interested in, including titles that are not in our catalogs, and would be glad to respond to any request.

 • MARC 21

  MARC 21 Ready

  One of our special services is the ability to send MARC 21 records when choosing offered issues and purchases.

Contact Us

tel.: +385 1 3668 993
fax: +385 1 3668 993
mob: +385 99 526 5225
email: info@zebrakom.hr

Mailing Address

Zebra Komunikacije d.o.o.
Dubašnička ulica 12
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 09013556066